Kúzlo grilovania

Rotačný gril rozhodne nie je moderný vynález. V skutočnosti je príprava jedla na ražni starodávnym procesom. Roteserie bola populárna už v stredoveku v bohatých domácnostiach, kde mali chlapci zo služobníctva za úlohu sedieť a pomaly otáčať, aby sa dosiahlo šťavnaté a rovnomerne prepečené jedlo. Neskôr sa pridali mechanické systémy otáčania, ktoré často poháňali psy. Výsledok bol a stále je rovnaký - jedlo je také krehké, že aj dnes, keď psy nahradili elektromotory, pomalé pečenie na ražni stále dráždi chuťové poháriky ľudí na celom svete. A práve preto nemôže byť grilovanie jednoduchšie.
Zloženie roštu
Najlepšie nápady sú často úplne jednoduché. A presne to je prípad rožníc. Je jednoduchý, ľahko sa používa, ale keď ho raz vyskúšate, už niet cesty späť. Dodáva sa vo verzii pre kotlové grily s priemerom 57 cm, pre veľký sortiment plynových grilov a pre všetky plynové a elektrické modely Weber Q.
Mriežka tvorí os, okolo ktorej sa otáčajú potraviny. Pretlačíte ňou suroviny, ktoré sa majú pripraviť, a potom ju pripojíte k elektrickému motoru.
Elektromotor je srdcom grilu a poskytuje pohon na otáčanie roštu. Ak chcete grilovať, zasuňte motor do pripraveného držiaka, potom jednoducho nasaďte ražniči motor a stlačte spínač.
V závislosti od typu grilu, ktorý používate, môže príslušenstvo zahŕňať kruhový nadstavec alebo kryt z nehrdzavejúcej ocele. Tieto nadstavce zabezpečujú dostatočný priestor na otáčanie potravín. Varná komora veľkých plynových grilov je navrhnutá tak, aby poskytovala priestor pre otočný rožeň, takže pri týchto modeloch nie je potrebný žiadny nadstavec ani kryt.
Vidlicové hroty sú súčasťou všetkých otočných grilov bez ohľadu na model grilu. Slúžia na pevné upevnenie potravín na grile počas grilovania.
Mriežka tvorí os, okolo ktorej sa otáčajú potraviny. Pretlačíte ňou suroviny, ktoré sa majú pripraviť, a potom ju pripojíte k elektrickému motoru.
Elektromotor je srdcom grilu a poskytuje pohon na otáčanie roštu. Ak chcete grilovať, zasuňte motor do pripraveného držiaka, potom jednoducho nasaďte ražniči motor a stlačte spínač.
V závislosti od typu grilu, ktorý používate, môže príslušenstvo zahŕňať kruhový nadstavec alebo kryt z nehrdzavejúcej ocele. Tieto nadstavce zabezpečujú dostatočný priestor na otáčanie potravín. Varná komora veľkých plynových grilov je navrhnutá tak, aby poskytovala priestor pre otočný rožeň, takže pri týchto modeloch nie je potrebný žiadny nadstavec ani kryt.
Vidlicové hroty sú súčasťou všetkých otočných grilov bez ohľadu na model grilu. Slúžia na pevné upevnenie potravín na grile počas grilovania.
Všestranné použitie hrotov na rožeň

Jahňacie stehno
Na rotopede môžete upiecť božsky jemné jahňacie stehno s kosťou alebo bez kosti, a to veľmi jednoducho. Jahňacie stehno bez kosti sa pečie 1,5 - 2 hodiny na nepriamom ohni pri teplote približne 185 °C a stehno s kosťou o niečo dlhšie. Jahňacie stehno sa môže podľa chuti dochutiť, napríklad mätou, bobuľami borievky alebo jednoducho soľou a korením.
Pečená kačica
Raz a navždy zabudnite na vysušenú kačicu s unavenou kožou. Kačica na rošte sa upečie vcelku. Klasický recept s jablkovou, citrónovou a tymiánovou plnkou a omáčkou z červeného vína. Kačicu jednoducho umyte, naplňte ju plnkou podľa vlastného výberu, navlečte na rožeň a umiestnite na elektrický motor rožníra. Odšťavenie tuku je tiež jednoduchá záležitosť - počas pečenia vložte čerstvé bylinky do hliníkového podnosu pod kačicu a zľahka podlejte vodou. Ak podnos vyberiete tesne pred dopečením kačice, získate skvelú zásobu na prípravu šťavy. Jednoduché, ľahké a chutné.
Pečené hovädzie mäso
Doprajte svojej rodine zážitok zo šťavnatej hovädzej pečienky, ktorá je celosvetovou klasikou medzi receptami. Tajomstvo prípravy spočíva v odstavení pečienky z ohňa v správnom okamihu, čím sa zabezpečí šťavnaté, stredne prepečené mäso plné chuti. Môžete tiež experimentovať s rôznymi korenenými alternatívami. Napríklad počas posledných 15 minút pečenia môžete mäso potrieť rozmarínovým olejom, chutí to fantasticky.
Ananás
Na rošte môžete upiecť viac ako len mäso. Skvele chutí napríklad ovocie. Ananás je obzvlášť obľúbený Ananása môžete sa rozhodnúť pre sladké alebo slané príchute. Alebo niečo medzi tým - grilovaný celý ananás, poliaty medom, vanilkovým strukom a chilli, ktorý je hitom naprieč generáciami. Ananás ošúpte, navlečte na rožeň a pripojte ho k elektrickému motoru rotačného grilu. Pečte na nepriamom plameni pod pokrievkou 45 minút. Počas grilovania ananás 15 minút potierajte glazúrou.
Ďalšie príslušenstvo pre špízy na rošte
Rotačný gril otvára dvere do sveta zvodných kulinárskych výtvorov, ktoré uvedú zmysly do extázy a dodajú lesk vašim grilovacím schopnostiam. A s praktickým príslušenstvom si prácu s rotopedom užijete ešte viac.
Súprava špízov Weber

Kôš na rožeň Weber
Vďaka obdĺžnikovému drôtenému košu Weber je grilovanie šťavnatých kuracích stehienok, chutnej zeleniny, chrumkavých amerických zemiakov alebo dokonca jemnej sekanej ešte jednoduchšie. Veko je nastaviteľné, takže sa vždy zmestí bez ohľadu na to, čo grilujete. Kôš nasuňte na rožeň, spustite otáčanie a gril sa postará o rovnomerné prepečenie obsahu bez toho, aby ste museli pohnúť prstom.
Jemný drôtený kôš Weber
Nový kôš z jemného drôtu je jednoducho elegantný a umožňuje vám pripraviť celý rad pokrmov z malých kúskov na rošte. Pripravte si chrumkavé pomfrity alebo si získajte deti a večne mladých z nás skutočným popcornom na grile. Jemný drôtený kôš si dobre poradí aj s morskými plodmi alebo nadrobno nakrájanou zeleninou.
Otočný špíz Weber s elektromotorom je skutočne všestranný nástroj na ďalšie rozšírenie možností na vašich griloch Weber. Ak ste z Brna alebo južnej Moravy, príďte si pozrieť výrobky Weber do našej predajne, radi vám pomôžeme s ideálnym výberom.

Otočný špíz Weber s elektromotorom je skutočne všestranný nástroj na ďalšie rozšírenie možností na vašich griloch Weber. Ak ste z Brna alebo južnej Moravy, príďte si pozrieť výrobky Weber do našej predajne, radi vám pomôžeme s ideálnym výberom.
