Vortex set Weber pre reguláciu teploty v kotlovom grile
Vortex set Weber pre reguláciu teploty v kotlovom grile
Najlepší doplnok pre každého, kto chce mať úplnú kontrolu nad teplotou vo vnútri svojho kotlového grilu Weber. Celý popis produktu
Potrebujete poradiť? Sme tu pre Vás!
Oficiálny predajca Weber

Vortex set Weber pre reguláciu teploty v kotlovom grile
Najlepší doplnok pre každého, kto chce mať úplnú kontrolu nad teplotou vo vnútri svojho kotlového grilu Weber. Chcete grilovať väčší kus mäsa pri nižšej teplote niekoľko hodín? Alebo chcete pripraviť ten najlepší hovädzí steak pri mimoriadne vysokých teplotách? V tom prípade je táto sada Weber vortex tou najlepšou voľbou pre vás.
Sada vám umožňuje dokonale zvládnuť až 4 spôsoby grilovania. Všetkým môžete zároveň pridať dym pridaním voňavého kúska dreva do horúcich brikiet jedným z mnohých možných spôsobov.
Sada vám umožňuje dokonale zvládnuť až 4 spôsoby grilovania. Všetkým môžete zároveň pridať dym pridaním voňavého kúska dreva do horúcich brikiet jedným z mnohých možných spôsobov.
Nepriame grilovanie Low & Slow
Práve toto príslušenstvo je najlepšie na nepriame grilovanie. Pri tomto spôsobe grilovania najprv umiestnite stredný kužeľ na spodný rošt s palivom, pričom užší koniec smeruje nahor. Potom nasypte horúce brikety okolo kužeľa. Na stredný kužeľ umiestnite kruhový tepelný štít. Tým zabránite priamemu stúpaniu tepla na grilované jedlo a dosiahnete výrazne nižšie teploty na rošte grilu. Táto metóda „Low & Slow“ je skvelá na grilovanie takmer všetkých väčších kusov mäsa v jednom kuse.
Ak chcete grilovať/údiť pri nižšej teplote dlhšie ako štyri hodiny, čo je približne doba horenia vysokokvalitných brikiet Weber, môžete brikety naskladať okolo kužeľa a použiť "Snake" metódu. Pri tejto metóde zapálite brikety len na jednej strane a brikety sa budú postupne zapáliť a zhasínať, čo vám umožní ľahko prekročiť štyri hodiny :)
Ak chcete grilovať/údiť pri nižšej teplote dlhšie ako štyri hodiny, čo je približne doba horenia vysokokvalitných brikiet Weber, môžete brikety naskladať okolo kužeľa a použiť "Snake" metódu. Pri tejto metóde zapálite brikety len na jednej strane a brikety sa budú postupne zapáliť a zhasínať, čo vám umožní ľahko prekročiť štyri hodiny :)
Priame grilovanie pri mimoriadne vysokých teplotách (searovaní)
Pri tejto metóde tiež umiestnite stredný kužeľ na spodný rošt s užším hrdlom smerom nahor. V tomto prípade však horúce brikety nasypete do stredu. Teplo potom stúpa hlavne cez úzke hrdlo, čím sa v strede grilovacej plochy vytvoria extrémne vysoké teploty. Tie sú obzvlášť vhodné na opekanie najlepších hovädzích steakov.
Priame-nepriame grilovanie
Áno, nie je to najlepší názov. Avšak celkom dobre opisuje, čo sa deje na grile.
Pri tejto metóde používate presne rovnakú konfiguráciu ako pri searovaní. Rozdiel je v tom, že tentoraz umiestnite potraviny na samý okraj grilu. Keď zatvoríte veko, vysoké teploty sa odrážajú späť na povrch grilu po bokoch a grilujú potraviny teplom zhora. Táto metóda je ideálna na prípravu tých najlepších kuracích krídel, pretože vytvára peknú chrumkavú kožu.
Pri tejto metóde používate presne rovnakú konfiguráciu ako pri searovaní. Rozdiel je v tom, že tentoraz umiestnite potraviny na samý okraj grilu. Keď zatvoríte veko, vysoké teploty sa odrážajú späť na povrch grilu po bokoch a grilujú potraviny teplom zhora. Táto metóda je ideálna na prípravu tých najlepších kuracích krídel, pretože vytvára peknú chrumkavú kožu.
Infrared nepriame grilovanie
Táto metóda používa úplne odlišné nastavenie ako predchádzajúce. Najskôr odstráňte horný rošt z grilu. Umiestnite stredný kužeľ na dno, ale tentoraz širším hrdlom smerom nahor. Nasypte horúce brikety z vonkajšej strany kužeľa. Potom budete grilovať potraviny na spodnom rošte uprostred.
Táto metóda má viac-menej rovnaké výsledky ako nepriame grilovanie. Používa sa však preto, že niekedy sa na rošt grilu nezmestí celé kurča na plechovke od piva. Infračervená metóda je najlepšia pre toto obľúbené grilované jedlo. Alebo pre celé kurča na stojane a iné metódy, ak pripravujete iný recept :) Najmä pri griloch s priemerom 47 cm často nemáte inú možnosť, ako kurča pripraviť celé.
Súprava Weber Vortex sa dá použiť na griloch Weber na drevené uhlie s priemerom 57 cm a na najväčšom grile Summit Kamado. Na griloch s priemerom 47 cm sa z tejto súpravy dá použiť len kužeľ na nepriame infračervené grilovanie; horný krúžok sa bohužiaľ do týchto grilov kvôli svojim rozmerom nezmestí.
Celá sada je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Na čistenie sady stačí ju počas používania vyčistiť teplom.
Táto metóda má viac-menej rovnaké výsledky ako nepriame grilovanie. Používa sa však preto, že niekedy sa na rošt grilu nezmestí celé kurča na plechovke od piva. Infračervená metóda je najlepšia pre toto obľúbené grilované jedlo. Alebo pre celé kurča na stojane a iné metódy, ak pripravujete iný recept :) Najmä pri griloch s priemerom 47 cm často nemáte inú možnosť, ako kurča pripraviť celé.
Súprava Weber Vortex sa dá použiť na griloch Weber na drevené uhlie s priemerom 57 cm a na najväčšom grile Summit Kamado. Na griloch s priemerom 47 cm sa z tejto súpravy dá použiť len kužeľ na nepriame infračervené grilovanie; horný krúžok sa bohužiaľ do týchto grilov kvôli svojim rozmerom nezmestí.
Celá sada je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Na čistenie sady stačí ju počas používania vyčistiť teplom.