Ako správne grilovať mäso?

Keď sa povie grilovanie, väčšine z nás sa vybaví leto, vôňa dreva, rozpálený gril a prskajúce mäso. Nie že by grilované ryby alebo grilovaná zelenina na gril nepatrili, ale neklamme sa, tri najväčšie lákadlá sú stále - kuracie, bravčové a hovädzie mäso. Základom prípravy všetkých druhov mäsa je dostatočne horúci grila mäso tak bude správne prepečené. Potom môžeme mäso podľa chuti aj marinovať, ako na to, si môžete prečítať tu.

Ako grilovať kuracie mäso?

Kuracie mäso je obľúbené najmä vďaka jednoduchosti prípravy. Gril nie je potrebné rozohrievať na najvyššiu teplotu a väčšina kusov je hotová za niekoľko minút. Ak je mäso vo vnútri najhrubšieho rezu biele, môžete podávať. Ako grilovať celé kurča si môžete prečítať tu.

Ako grilovať bravčové mäso?

S bravčovým mäsom je to trochu zložitejšie. Mäso musíte grilovať dlhší čas v závislosti od hrúbky plátku. Takisto je dobré grilovať mäso aspoň zo začiatku pri vyššej teplote, aby sa zohrialo, a potom teplotu znížiť. Pri väčšine kusov postačí aspoň 10 minút z každej strany. Čím väčší je kus mäsa, tým dlhšie. Ako grilovať napríklad bravčovú panenku, si môžete prečítať tu.

Ako grilovať hovädzie mäso?

Hovädzie mäso je najzložitejšie. Tu príprava závisí výlučne od toho, ako moc alebo aj ako málo prepečené mäso chcete konzumovať. Niektorí ľudia majú radi krvavý steak, iní majú radi prepečený hovädzí steak. Tu je len dôležité vybrať si naozaj kvalitné hovädzie mäso a rozhodne sa neoplatí šetriť. Viac informácií o tom, ako grilovať hovädzí steak, si môžete prečítať tu.