Vyskúšajte údenie na griloch Weber!

Predtým sa mäso údilo kvôli konzervácii. Dym vysuší vodu a konzervuje surové mäso, takže gazdiná mala mäso v špajzi vždy poruke a mohla ho podávať po celý rok. Dnes údime mäso na uspokojenie inej potreby. Mnohí z nás milujú tú jemnú dymovú chuť, ktorú poznáme napríklad z údeného lososa, šunky a z vonkajších grilovaných jedál. Údenie sa stalo jedným z najhorúcejších trendov v grilovaní a vy máte vo svojom grile skvelý nástroj na údenie.

Na grile Weber nemusíte len grilovať, ale môžete s ním aj údiť! Ak sa chcete pustiť do údiaceho dobrodružstva s bežným kotlovým alebo plynovým grilom, všetko, čo naozaj potrebujete, je údiace drevo vo forme štiepok alebo polien a možno aj údiaca škatuľka. Ak sa však na tento údený svet chystáte, ďalším krokom je zaobstarať si udiareň Weber. Varič Smokey Mountain. Ten má špeciálnu konštrukciu, ktorá zabezpečuje nízku teplotu, takže je ideálny na údenie a pomalé grilovanie pri nízkej a stabilnej teplote, ktorá je pri údení najdôležitejšia.

Samozrejme, údiť môžete aj na všetkých ostatných griloch Weber, potrebujete len správne príslušenstvo na údenie. Gril jednoducho rozohrejte na požadovanú teplotu a potom na grilovací rošt umiestnite odporúčané množstvo údiacich štiepok. Môžete ich nasypať priamo na horúce brikety alebo, ak máte plynový gril Weber, môžete použiť špeciálny box na údenie. Jednoducho ju umiestnite nad horáky, nasypte do nej údiace štiepky a môžete jednoducho údiť na plynových griloch.

Spoločnosť Weber ponúka vo svojom sortimente niekoľko druhov údiacich štiepok. Odporúčame najmä drevo napr. jablkové drevoalebo čerešňové drevo, ktoré patria k jemnejším údenárskym príchutiam. Pre náročnejších je tu drevo zo stromu mesquite , ktoré vytvára stredne dymivý dym. Najviac aromatické sú drevá s whiskyktoré ponúkajú najsilnejšiu arómu. Pre všetky údiace štiepky nájdete rôzne druhy jedál, na ktoré sa najlepšie hodia. Tak neváhajte a preskúmajte ich!

Po výbere optimálnych údiacich štiepok stačí už len umiestniť jedlo na rozpálený grilovací rošt a zatvoriť veko. Vaše jedlo sa teraz bude grilovať a údiť zároveň!

Navštívte aj túto stránku:
Udiarne Weber Professional
Ohnisko Weber

Zpět do poradny