Profesionální kuchyňské nože ForgedRučně kované kuchyňské nože z prvotřídní japonské oceli, které nadchnou.Všechny nože ForgedKuchynské nože Forged Sebra
Profesionální kuchyňské nože ForgedRučně kované kuchyňské nože z prvotřídní japonské oceli, které nadchnou.Všechny nože Forged
Forged Sebra - kuchařský nůž 20,5 cmna sklade76,07 EUR68,44 EUR
Kuchynské nože Forged Sebra
Forged znamená kovaný. Všetky Forged nože sú ručne kované a ich čepeľ je na prvý pohľad rozpoznateľná svojím autentickým vzhľadom. Forged jednoducho vyrába nože, ktoré nadchnú. Pýši sa veľmi vysokou kvalitou použitej japonskej ocele, remeselným prevedením a funkčnosťou.
Profesionálne kuchynské nože Forged sú vyrábané podľa storočných japonských tradícií a kompletne ručne kované. Každý nôž je tak jedinečný svojím vzhľadom i prevedením. Zhotovené sú z japonskej ocele tej najvyššej kvality - typu 440C (tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice) alebo v prípade radov VG10 a Katai z ešte prémiovejšej 5 vrstevnej japonskej ocele typu VG10 (tvrdosť 60 HRC Rockwellovej stupnice). U jednotlivých produktových radov Forged sa líši tiež materiál, z ktorého býva vyrobená rukoväť noža.
A prečo si vôbec profesionálny kuchársky nôž zaobstarať? Profi kuchynské nože Vám môžu výrazne uľahčiť prácu. Či už tým, že si dlhšie udržia svoju ostrosť, alebo jednoducho tým, že sa Vám s nimi bude v kuchyni pri doske lepšie pracovať vďaka ergonomickejšie tvarovanej rukoväti i vyváženejšej hmotnosti. A nemožno zabudnúť ani na to, že všeobecne varenie je väčšia zábava, keď k nemu máte výbavu, ktorá Vám robí radosť. Síce aj steak nakoniec nakrájate obyčajným nožom za pár korún zo supermarketu, ale keď na nakrájanie mäsa máte krásny, profesionálny nôž pre kuchárov, pocit budete mať úplne iný :) Forged je nôž, na ktorý môžete byť hrdí.
Nepostrádateľnou súčasťou Vašej výbavy v kuchyni musí byť tiež kvalitná doska na krájanie. Odporúčame používať dosku umelohmotnú alebo drevenú, oba tieto materiály šetria ostrie noža a pomáhajú udržať dlhodobejšiu ostrosť. Odporúčame tiež pravidelne používať ocieľky na nože pre obnovenie ostrosti.
Nože všeobecne neodporúčame používať na krájanie kostí alebo mrazených potravín, zbytočne si ich tým otupujete.
Napríklad nože Forged je nutné umývať ručne. Ich hrubý dizajn je náchylnejší ku hrdzi, pokiaľ by sa umývali v umývačke riadu. Preto je potrebné umývať ich ručne, pod teplou vodou a s menším množstvom saponátu. Potom je potrebné nože vždy dôkladne osušiť.
Okrem ostrí tiež pri niektorých typoch nožov nemusia byť rukoväte prispôsobené na umývanie v umývačke.
Profesionálne kuchynské nože Forged sú vyrábané podľa storočných japonských tradícií a kompletne ručne kované. Každý nôž je tak jedinečný svojím vzhľadom i prevedením. Zhotovené sú z japonskej ocele tej najvyššej kvality - typu 440C (tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice) alebo v prípade radov VG10 a Katai z ešte prémiovejšej 5 vrstevnej japonskej ocele typu VG10 (tvrdosť 60 HRC Rockwellovej stupnice). U jednotlivých produktových radov Forged sa líši tiež materiál, z ktorého býva vyrobená rukoväť noža.
A prečo si vôbec profesionálny kuchársky nôž zaobstarať? Profi kuchynské nože Vám môžu výrazne uľahčiť prácu. Či už tým, že si dlhšie udržia svoju ostrosť, alebo jednoducho tým, že sa Vám s nimi bude v kuchyni pri doske lepšie pracovať vďaka ergonomickejšie tvarovanej rukoväti i vyváženejšej hmotnosti. A nemožno zabudnúť ani na to, že všeobecne varenie je väčšia zábava, keď k nemu máte výbavu, ktorá Vám robí radosť. Síce aj steak nakoniec nakrájate obyčajným nožom za pár korún zo supermarketu, ale keď na nakrájanie mäsa máte krásny, profesionálny nôž pre kuchárov, pocit budete mať úplne iný :) Forged je nôž, na ktorý môžete byť hrdí.
Forged Sebra
Kuchynské nože Forged Sebra sú unikátne svojou rukoväťou z tmavého dreva z Afriky, ktoré je miestnymi známe práve pod názvom Sebra. Ručne kovaná čepeľ je tu vyrobená z vysoko kvalitnej japonskej nehrdzavejúcej ocele typu 440C. Upevnenie čepele v rukoväti je presne vyvážené a obe časti noža Forged vytvárajú pekne funkčný celok. V spoji čepele a rukoväte dopĺňa dizajn decentný červený detail, ktorý je charakteristický pre tieto nože Forged.Druhy kuchynských nožov
Najpraktickejší nôž do kuchyne je klasický kuchársky nôž. Jedná sa zo všetkých druhov o najuniverzálnejšieho pomocníka a tento nôž by skutočne nemal chýbať žiadnemu dobrému kuchárovi. Všetky ostatné druhy sú v podstate nadstavba určená na nejaké konkrétne použitie. Rozdiely medzi nimi sú vo veľkosti, tvare čepele a ostrí. Keď budete pre daný účel používať ten správny nôž, dosiahnete tie najlepšie výsledky a to čo najpohodlnejšie.Kuchársky nôž
Nepostrádateľná výbava každého kuchára, nielen profesionálov. Je to nôž na mäso, ale aj na morské plody, na zeleninu alebo na jemné nasekanie lístkov bylín i cesnaku. Proste univerzálny pomocník v kuchyni.Porcovací nôž
Tento nôž je charakteristický dlhou a úzkou čepeľou, ktorá má pri krájaní nízky odpor a priľnavosť. Je preto vhodný na porcovanie mäsa či rýb pod uhlom.Veľký mäsiarsky nôž
Má extra dlhú čepeľ, ktorá ho robí vhodným hlavne na porcovanie a sekanie veľkých kusov mäsa. Pre neho je tiež charakteristické zaoblenie hornej časti čepele, ktorá umožňuje pohodlné a rovné krájanie pekných plátkov mäsa jedným ťahom.Nôž na chlieb
Nôž na chlieb a pečivo všeobecne má dlhú zúbkovanú čepeľ. Vhodný je okrem pečiva aj na veľkú zeleninu alebo ovocie - napríklad na krájanie ananásu.Nôž na zeleninu
Nôž s relatívne rovnou čepeľou umožňuje rovnomerné krájanie zeleniny a ďalších surovín na tenké plátky. Vhodný je aj na sekanie a krájanie bylín.Vykosťovací nôž
Špeciálne navrhnutý nôž na vykosťovanie mäsa a hydiny. Má dlhú, štíhlu čepeľ s ostrým koncom a pomáha so snadným rezaním popri kosti.Okrajovací nôž
Ľahký a malý nožík stvorený predovšetkým na okrajovanie a lúpanie ovocia a zeleniny a rôzne menšie krájanie.Nôž Santoku
V podstate sa jedná o špeciálnu japonskú verziu kuchárskeho noža s ľahko upraveným tvarom. Je určený na trojité použitie - krájanie, krájanie na kocky a krájanie najemno. Od toho je odvodený aj názov noža, slovo "santoku" v preklade znamená "tri cnosti". Býva tiež dostupný v rôznych veľkostiach.Sekáčik
Špeciálny druh noža určený na krájanie a sekanie hrubších kusov mäsa a zeleniny, na porciovanie rýb či hydiny. Vyznačuje sa väčšou hmotnosťou a silnejšou čepeľou oproti všetkým ostatným druhom nožov.Aké existuje príslušenstvo k nožom?
Prácu s nožmi Vám často uľahčia aj veľké vidlice na mäso, ktoré slúžia na udržanie mäsa na mieste počas rezania či krájania pod uhlom. Ideálne je použitie v kombinácii s porcionovacím nožom a spoločne je to tranžírovacia sada.Nepostrádateľnou súčasťou Vašej výbavy v kuchyni musí byť tiež kvalitná doska na krájanie. Odporúčame používať dosku umelohmotnú alebo drevenú, oba tieto materiály šetria ostrie noža a pomáhajú udržať dlhodobejšiu ostrosť. Odporúčame tiež pravidelne používať ocieľky na nože pre obnovenie ostrosti.
Ako o kuchynské nože starať?
V ideálnom prípade by ste mali nôž pravidelne (úplne najlepšie pred každým použitím) prejsť ocieľkou na brúsenie. Ocieľkou nože ošetríte a nabrúsite, ale odstránite len malé otrepiny a hrbolce na ostrí. Nejedná sa preto o brúsenie noža, ktoré vykoná profesionálny brúsič či brúska. Skutočné nabrúsenie noža odporúčame vykonať aspoň raz ročne, ale záleží samozrejme na frekvencii používania noža.Nože všeobecne neodporúčame používať na krájanie kostí alebo mrazených potravín, zbytočne si ich tým otupujete.
Možno kuchynské nože dať do umývačky riadu?
Všetky kuchynské nože odporúčame umývať ručne, nie sú vhodné na umývanie v umývačke riadu. Čistiace prostriedky používané v umývačke môžu prispieť k rýchlejšiemu otupeniu ostrí noža a na niektorých druhoch nožov môžu aj vytvárať hrdzu a nože tak úplne zničiť.Napríklad nože Forged je nutné umývať ručne. Ich hrubý dizajn je náchylnejší ku hrdzi, pokiaľ by sa umývali v umývačke riadu. Preto je potrebné umývať ich ručne, pod teplou vodou a s menším množstvom saponátu. Potom je potrebné nože vždy dôkladne osušiť.
Okrem ostrí tiež pri niektorých typoch nožov nemusia byť rukoväte prispôsobené na umývanie v umývačke.
