Menu
0
Váš košík je prázdny

Soľ a korenie

Kvalitná soľ a korenie sú nevyhnutné pre väčšinu jedál, či už varíte doma alebo grilujete s priateľmi na záhrade. Vytvárajú základnú rovnováhu chutí v jedle, ale zároveň neprekrývajú pôvodnú prirodzenú chuť kvalitných surovín. Soľ zintenzívňuje chute a pomáha zvýrazniť prirodzenú chuť mäsa, zeleniny, omáčok a dokonca aj sladkostí. Korenie, naopak, dodáva pokrmom jemnú ostrosť a hĺbku.

V našom sortimente nájdete nami starostlivo vybranú soľ, ktorú sme sami testovali a ktorá je vhodná na grilovanie aj do kuchyne. Nie je soľ ako soľ. Soľ závisí od jej štruktúry a pôvodu, čo ovplyvňuje obsah ďalších minerálov, a tým aj chuť. Morská vločková soľ obsahuje ďalšie prírodné minerály a vďaka svojej štruktúre plochých kryštálikov, ktoré nie sú tvrdé, je vhodná na konečné dochutenie hotových jedál. Patrí medzi ne soľný kvet alebo aj Maldonská soľ. Hrubozrnná kryštalická soľ sa používa najmä v soľných mlynoch na dochucovanie jedál priamo počas varenia, takže sa kryštáliky rozpúšťajú. Hrubozrnná soľ môže byť morská alebo kamenná soľ, ako napr. himalájska soľ, ktorá je vyhľadávaná pre svoj obsah minerálov.

V prípade korenia všetko závisí od čerstvosti, zberu a jeho kvality, ktorú určuje najmä lokalita a starostlivosť o rastliny. Farba korenia, či už je čierna, červená, zelená alebo biela, závisí od spôsobu spracovania alebo času zberu a zrelosti plodov. Všetky druhy papriky pochádzajú z tej istej rastliny, zo stromu čierneho korenia. Vďaka vysokej kvalite a starostlivosti sme vybrali korenie Kampot z Kambodže.